A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sonkás, sajtos pogácsa: kelesztés nélkül is fantasztikusan omlós lesz


Ennek a pogácsának az íze és a formája is különleges. A sonka-sajt párosításban most sem fogsz csalódni!


Ennél egyszerűbb pogácsa már nincs is! Az élesztőt nem kell felfuttatni, a tésztát pedig rögtön teheted a sütőbe, nincs szükség kelesztésre. A tejföltől még puhább lesz a tészta. Érdemes karakteresebb sajtot választani, de a füstölt is tökéletes bele, jól illik a sonkához. A finomliszt mellett készítheted a pogácsát teljes kiőrlésű lisztekkel is.  

Hozzávalók:

A tésztához
 👉 40 kg liszt
 👉 25 dkg vaj
 👉 2 dl tejföl
 👉 2.5 dkg élesztő
 👉 15 dkg sajt
 👉 10 dkg sonka
 👉 2 teáskanál só

A tetejére
 👉 1 db tojássárga

Elkészítés:

A sajtot reszeld le, a sonkát pedig vágd kis darabokra. A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a tejfölt, az élesztőt, a vajat, a sót, a sonkát és a sajtot. Gyúrd össze, majd amikor sima, rugalmas a tészta, rakd lisztezett felületre, és nyújtsd két centi vastagságúra. Szúrd ki tetszőleges formájú kiszúrókkal.

Rendezd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Verj fel egy tojást, és kend le vele a pogácsák tetejét. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 20 perc alatt szép pirosra. Ha túl gyorsan sülne a tészta, tégy rá sütőpapírt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések