A fűszeres sült répa hihetetlenül könnyen összedobható, mézes, narancsos öntettel pedig különleges, ünnepi köret.
Milyen menő az egészséges répa! Sütve, fűszerezve, mézes, narancsos öntettel ott a helye az ünnepi asztalon. Nagy előnye még, hogy csupán tíz perc munka van vele. A sütőben megkaramellizálódik, és még édesebb lesz. Remek választás sültek mellé.
Hozzávalók:
👉 50 dkg sárgarépa
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 1 kávéskanál só
👉 0.5 kávéskanál bors
👉 2 evőkanál méz
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 2 db narancs
Elkészítés:
A sárgarépát pucold meg, a nagyobbakat vágd hasábokra, és pakold sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd melléjük az egyik narancsot feldarabolva. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, a mézzel, a másik narancs frissen facsart levével és zöldfűszerekkel.
Locsold meg vele a répákat, a kezeddel kicsit forgasd is össze, hogy mindenhova egyformán kerüljön a fűszeres keverék. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések