Hirdessen itt

Sajtos Hasselback-krumpli tejföllel meglocsolva: így lesz csak igazán ropogós kívül


A sajtos, tejfölös Hasselback-krumpli egyszerű, mégis lenyűgöző. Önmagában kitűnő vacsora lehet, de különleges köretként is tálalhatod.


A sült krumplival soha nem lehet melléfogni. Az aranybarna, ropogós héjú, bevagdosott Hasselback változattal pedig garantáltan lenyűgözöl mindenkit. Sajttal, baconnel megtöltve minden igényt kielégít, a tejföl pedig már csak a ráadás.

Hozzávalók:

 👉 6 db krumpli
 👉 10 dkg cheddar sajt
 👉 0.5 dl olívaolaj
 👉 5 dkg vaj
 👉 5 dkg szalonna
 👉 2 dl tejföl
 👉 zöldhagyma
 👉 só
 👉 bors

Elkészítés:

Közepes méretű krumplikat válogass össze, majd alaposan mosd meg, és dörzsöld meg mindegyik héját. Éles késsel vagdosd be, de arra figyelj, hogy ne vágd át teljesen. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a vajat, a sót és a borsot.

A krumplikat rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend be a fűszeres olajjal. Figyelj, hogy a résekbe is jusson belőle. Tedd forró sütőbe, és 200 fokon süsd 50-60 percig, amíg a krumpli megpuhul, és szép piros lesz. Vedd ki a sütőből, és a mélyedésekbe rakj sajtot, majd süsd még öt percig, vagy amíg a sajt megolvad. A tetejére kenj tejfölt, szórd meg aprított baconnel és hagymával.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések