A padlizsános, paradicsomos tészta a szicíliaiak kedvence, vegetáriánusok is imádják, és pofonegyszerű összedobni.
Ha a nagy családi vendégségek után te sem bírsz ránézni a húsos, nehéz ételekre, jól jön ez a padlizsános, paradicsomos tészta. A Pasta alla Norma Catania városához köthető, és a város híres szülöttje, Vincenzo Bellini legismertebb operájáról, a Normáról kapta a nevét. Általában makaróni, penne vagy rigatoni az alapja.
Hozzávalók:
👉 1 db padlizsán
👉 40 dkg hámozott paradicsomkonzerv
👉 40 dkg tészta
👉 5 dkg parmezán
👉 bazsalikom
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A megmosott, lecsepegtetett padlizsánt vágd fel 1-2 centis kockákra, sózd be, majd pihentesd 10 percig. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, rakd bele a zúzott fokhagymát, és süsd 30 másodpercig. Ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Add hozzá a kisebb darabokra vágott paradicsomot, és kis lángon, gyakran megkeverve süsd 10-15 percig. Közben sózd, borsozd ízlés szerint, tedd hozzá a bazsalikomot.
Öblítsd le a sót a padlizsánról, és szárítsd meg konyhai papírtörlővel. Kevés olívaolajban süsd 7-8 percig, majd csepegtesd le papírtörlőn. A tésztát dobd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd 8-10 percig. Amikor al dente állagú, tehát már nem kemény, de még nem is nagyon puha, szűrd le, és rakd a paradicsomos keverékhez. Forgasd össze, majd parmezánnal megszórva kínáld.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések