A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres padlizsános tészta paradicsomos szósszal: jólesik a sok nehéz étel után


A padlizsános, paradicsomos tészta a szicíliaiak kedvence, vegetáriánusok is imádják, és pofonegyszerű összedobni.


Ha a nagy családi vendégségek után te sem bírsz ránézni a húsos, nehéz ételekre, jól jön ez a padlizsános, paradicsomos tészta. A Pasta alla Norma Catania városához köthető, és a város híres szülöttje, Vincenzo Bellini legismertebb operájáról, a Normáról kapta a nevét. Általában makaróni, penne vagy rigatoni az alapja.

Hozzávalók:

 👉 1 db padlizsán
 👉 40 dkg hámozott paradicsomkonzerv
 👉 40 dkg tészta
 👉 5 dkg parmezán
 👉 bazsalikom
 👉 2 evőkanál olívaolaj
 👉 só
 👉 bors

Elkészítés:

A megmosott, lecsepegtetett padlizsánt vágd fel 1-2 centis kockákra, sózd be, majd pihentesd 10 percig. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, rakd bele a zúzott fokhagymát, és süsd 30 másodpercig. Ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Add hozzá a kisebb darabokra vágott paradicsomot, és kis lángon, gyakran megkeverve süsd 10-15 percig. Közben sózd, borsozd ízlés szerint, tedd hozzá a bazsalikomot.

Öblítsd le a sót a padlizsánról, és szárítsd meg konyhai papírtörlővel. Kevés olívaolajban süsd 7-8 percig, majd csepegtesd le papírtörlőn. A tésztát dobd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd 8-10 percig. Amikor al dente állagú, tehát már nem kemény, de még nem is nagyon puha, szűrd le, és rakd a paradicsomos keverékhez. Forgasd össze, majd parmezánnal megszórva kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések