A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A klasszikus franciasaláta receptje: sültek mellé, hidegtálra


Vendégváró franciasalátát készíteni házilag nem nagy kihívás. Ezekkel az arányokkal a tartármártás is jól fog sikerülni.


Ha szilveszter, akkor franciasaláta! Hidegtálak kedvence, sültek tökéletes kísérője lehet, amit otthon is könnyen elkészíthetsz. Lehetőleg a hozzávalókat ugyanakkorára vágd, vagy használj franciasaláta-alapot. Dobd össze előre, hisz érdemes néhány órán át a hűtőben pihentetni!

Hozzávalók:

 👉 2 db krumpli
 👉 1 bögre zöldborsó
 👉 10 dkg csemege uborka
 👉 1 db alma
 👉 3 db sárgarépa
 👉 1 kis pohár tejföl
 👉 4 evőkanál majonéz
 👉 cukor
 👉 citromlé
 👉 1 teáskanál mustár

Elkészítés:

A répát és a krumplit pucold meg, vágd kis darabokra. Tedd egy lábosba, és enyhén sós és cukros vízben főzd puhára 15-20 perc alatt. A vége felé tedd hozzá a borsót is. Szűrd le a zöldségeket, és hagyd hűlni.

A tejfölt keverd össze a majonézzel, a mustárral, a porcukorral, a citromlével. Tedd a zöldségeket és a feldarabolt almát, valamint uborkát egy tálba, öntsd le a tartárral, és keverd össze alaposan. Rakd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések