Vendégváró franciasalátát készíteni házilag nem nagy kihívás. Ezekkel az arányokkal a tartármártás is jól fog sikerülni.
Ha szilveszter, akkor franciasaláta! Hidegtálak kedvence, sültek tökéletes kísérője lehet, amit otthon is könnyen elkészíthetsz. Lehetőleg a hozzávalókat ugyanakkorára vágd, vagy használj franciasaláta-alapot. Dobd össze előre, hisz érdemes néhány órán át a hűtőben pihentetni!
Hozzávalók:
👉 2 db krumpli
👉 1 bögre zöldborsó
👉 10 dkg csemege uborka
👉 1 db alma
👉 3 db sárgarépa
👉 1 kis pohár tejföl
👉 4 evőkanál majonéz
👉 cukor
👉 citromlé
👉 1 teáskanál mustár
Elkészítés:
A répát és a krumplit pucold meg, vágd kis darabokra. Tedd egy lábosba, és enyhén sós és cukros vízben főzd puhára 15-20 perc alatt. A vége felé tedd hozzá a borsót is. Szűrd le a zöldségeket, és hagyd hűlni.
A tejfölt keverd össze a majonézzel, a mustárral, a porcukorral, a citromlével. Tedd a zöldségeket és a feldarabolt almát, valamint uborkát egy tálba, öntsd le a tartárral, és keverd össze alaposan. Rakd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések