A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A szavazók 84%-a szerint Szájer József titkosszolgálati akció áldozata lett


A kormánypártiakat megviselte a Szájer-botrány, a legnagyobb felháborodást az váltotta ki, hogy a volt európai parlamenti képviselő szembe ment pártja értékrendjével.


A Fidesz-szavazók 40 százaléka számára az volt a legfelháborítóbb Szájer József brüsszeli botrányában, hogy a párt alapítója, Orbán Viktor egyik legszorosabb politikai szövetségese életvitelével szembe ment mindazzal, amit pártja hirdetett a családról, a heteroszexualitásról és a kábítószer-használatról - idézte a Népszava a Publicus Intézet közvélemény-kutatását.

A felmérés szerint

az emberek 64 százaléka egyetértett azzal, hogy "a Szájer-ügy rávilágított arra, hogy a kormánypártok által hirdetett értékrend csak a szavazók meggyőzését szolgálja, valójában nem ezt tartják fontosnak, hanem a hatalom megtartását".


Ezt a Fidesz támogatóinak 16 százaléka is így gondolja.

A kormánypárti szavazók 57 százaléka is úgy véli, hogy "inkább elítélendő" az, amit Szájer József tett. A fideszesek 62 százaléka szerint Szájer brüsszeli összejövetele "magánügy, mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja", 35 százalékuk viszont azzal értett egyet, hogy a történtek közügynek számítanak, "hiszen tettei ellentmondanak a pártja értékrendjének".

A kutatás arra is rávilágított, hogy a Fidesz-hívek 84 százalékának meggyőződése, hogy Szájer József titkosszolgálati akció áldozata lett, pedig még a kormánypárt vezetői szerint sincs erre bizonyíték.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések