A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A hagyományos tartármartás receptje: házi majonézből még finomabb


A hagyományos házi majonéz elkészítése odafigyelést igényel, ám a befektetett munka megtérül: isteni alapja a tartármártásnak.


A majonéz elkészítésének titka az, hogy az olajat először lassan, cseppenként kell a tojássárgájához keverni. Így nem csapódik ki, és egyenletes, sűrű állagú lesz a krém. Folyamatosan, kézi habverővel kevergesd, amíg a majonéz elválik az edény falától. Ha idáig eljutottál, a maradék olajat már adagolhatod vékony sugárban. A nyers tojás mindig teljesen friss, és lehetőleg szalmonella ellen kezelt legyen.

Hozzávalók:

 👉 4 evőkanál tejföl
 👉 3 dl napraforgóolaj
 👉 2 db tojássárgája
 👉 2 teáskanál mustár
 👉 1 teéskanál citromlé
 👉 só
 👉 cukor
 👉 bors

Elkészítés:

A tojásokat válaszd szét, a sárgákat üsd egy tálba, a fehérjéket tedd félre. Add a sárgákhoz a sót, a borsot, a mustárt és a citromlevet, keverd kézi habverővel habosra, majd lassan csöpögtesd bele az olajat. Ha a krém már összeállt, vékony sugárban is folytathatod az olaj adagolását. Keverd nagyjából 10 perc alatt teljesen simára. Ekkor add hozzá a tejfölt, és ízlés szerint ízesítsd még utána mustárral, citromlével, esetleg cukorral. Sőt, tálalás előtt zöldfűszerekkel is feldobhatod.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések