A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós, fűszeres töltött pulykamell: az ünnepi asztalon is ott a helye


Egyre több családban kihagyhatatlan ünnepi fogás a fűszeres gesztenyével töltött pulykamell.


Ezt a fenséges töltött fogást készítheted egész bébipulykából is, egyszerűbb azonban, ha pulykamellet teszel a sütőbe. A tölteléknek a mirelit gesztenyemassza is tökéletes. A szalonna segít abban, hogy se a töltelék, se a hús ne száradjon ki.

Hozzávalók:

 👉 80 dkg pulykamellfilé
 👉 40 dkg darált pulykacomb
 👉 25 dkg gesztenyemassza
 👉 10 dkg szalonna
 👉 2 dl tej
 👉 1 db vöröshagyma
 👉 1 db zsemle
 👉 1 db tojás
 👉 só
 👉 bors
 👉 szerecsendió
 👉 gyömbér

Elkészítés:

Először a tölteléket készítsd el. A szalonnát kockázd fel, olvaszd ki a zsírját, majd párold meg rajta a felvágott vöröshagymát. Közben a gyömbért vágd apróra, a zsemlét pedig áztasd be a tejbe. A gesztenyemasszához add hozzá a nedves zsemlét, a szalonnás hagymát, a darált pulykahúst, a tojást, a gyömbért, a sót, a borsot és a szerecsendiót. Alaposan dolgozd össze, majd hűtőben pihentesd két órát.

A pulykamellfilét éles késsel szúrd fel, és töltsd meg a masszával. Tedd zsiradékkal kikent tepsibe, fedd le fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd egy órát. Tálalás előtt szedd le róla az alufóliát, és ízlés szerint szeleteld vékonyra, vagy hagyd egyben, és úgy tedd az ünnepi asztalra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések