A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Aranysárga Újházy-tyúkhúsleves: nem hiányozhat az ünnepi asztalról


Indítsd igazi klasszikussal, Újházy-tyúkhúslevessel a közös étkezést!


Ha valaki megkóstolja ezt a levest, tudja, hogy a folytatás is remek lesz. Az Újházy Edéről elnevezett fogás számos remek írónkat is megihlette. Te is rengeteg dicséretet kapsz, ha az alábbiak szerint készíted el az Újházy-tyúkhúslevest.

Hozzávalók 4 személyre:

 👉 1 tyúk
 👉 10 dkg karfiol
 👉 10 dkg gomba
 👉 5 dkg zöldborsó
 👉 3-4 sárgarépa
 👉 2 gerezd fokhagyma
 👉 1-2 fehérrépa
 👉 1 zeller
 👉 1 karalábé
 👉 1 zöldpaprika
 👉 1 paradicsom
 👉 1 fej vöröshagyma
 👉 petrezselyemzöld
 👉 só

Elkészítés:

A tyúkot tisztítsd meg, szükség esetén a rajta maradt szőrszálakat kapard le késsel, kívül-belül alaposan mosd meg. Tedd fel főni körülbelül 3 liter hideg vízben. Amikor felforr, szedd le a habját. Rakd bele a vöröshagymát, a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Csak nagyon lassan főzd, alig gyöngyözzön.

Egy óra múlva tedd bele a megtisztított, feldarabolt zöldségeket a karfiol és a borsó kivételével. Ez utóbbiakat csak kicsit később rakd a levesbe. Lassú tűzön főzd készre még körülbelül 40 perc alatt. Majd vedd ki belőle a tyúkot, darabold fel. A levest hagyd pihenni körülbelül 15 percig, csak utána szűrd le. Zöldségekkel, hússal és kedvenc tésztáddal kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések