A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A klasszikus karácsonyi pulykasült receptje: így lesz omlós a húsa, ropogós a bőre


A pulykasült hidegen-melegen is fenséges.


A pulykasült Amerikában úgy hozzátartozik a karácsonyhoz, mint nálunk a halászlé vagy épp a töltött káposzta. Készítsd el te is az ünnepre, hisz amellett, hogy nagyon finom, még kiadós is. Jól elvan a sütőben, csak elég néha ránézni és meglocsolni.

Hozzávalók 4 személyre:

 👉 1 db bébipulyka
 👉 10 dkg vaj
 👉 2 gerezd fokhagyma
 👉 1 ág rozmaring
 👉 2.5 dl húslé
 👉 1 mokkáskanál pirospaprika
 👉 só
 👉 bors

Elkészítés:

A sikerhez vezető első lépés a tökéletes hús kiválasztása. A mirelit helyett mindenképpen friss pulykát vegyél, lehetőleg őstermelőtől. Alaposan mosd meg, tisztítsd meg a tokoktól, tollaktól. A vajat olvaszd fel, keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, pirospaprikával és rozmaringgal. A bőrét is óvatosan lazítsd fel, és nyúlj be alá. Vigyázz, nehogy felszakadjon. A belsejét is fűszerezd.

Fektesd a pulykát kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Tedd előmelegített sütőbe, és locsold meg a húslével. Süsd 180 fokon kilónként körülbelül 25 percig. Közben locsolgasd a saját levével, hogy ne száradjon ki. Az utolsó 20 percre állítsd 200 fokra a sütőt, hogy a pulyka bőre szépen megpiruljon. Amikor már tiszta lé folyik ki a combjából, biztosan elkészült. A sütőből kivéve pihentesd legalább 20 percig.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések