A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mi történik Magyarországon? Ügyészek, rendőrök a minisztériumi vezetőnél, el is vitték


Korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt vett őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség egy vezető beosztású minisztériumi tisztségviselőt – közölte a KNYF.


A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást.

A nyomozó ügyészség kedden összehangolt eljárási cselekményeket hajtott végre közel 60 fő részvételével. A járványügyi szabályok maradéktalan betartásával több helyszínen végrehajtott motozások, kutatások és lefoglalások, majd az ezt követő tanúkutatások, tanú- és gyanúsítotti kihallgatások eredményre vezettek – írja közleményében a KNYF.

2020 nyarán egy vegyes gazdálkodási tevékenységet végző, állattenyésztéssel is foglalkozó vállalkozó pályázati úton igénybe vehető állami támogatással új mezőgazdasági vállalkozás beindítását tervezte.

A megalapozott gyanú szerint a vállalkozó jogtalan előnyt ajánlott azért, hogy egy magas rangú minisztériumi tisztségviselő hivatali pozíciójából fakadó kapcsolatainak felhasználásával segítséget nyújtson a beruházáshoz szükséges pályázat sikeres elnyeréséhez és földterületek megszerzéséhez.

A vállalkozó konkrétan azt ajánlotta a minisztériumi vezető tisztségviselőnek, ha a kapcsolatai révén elnyerik a több száz milliós vissza nem térítendő támogatást, az ezt felhasználó, várhatóan sikeressé váló cégében 5 százalék tulajdonrészt kap.

A vezető beosztású hivatalos személy az ajánlatot elfogadta, majd az ígért tulajdonrészt az újonnan alapított mezőgazdasági vállalkozásban megszerezte.

Az akció végrehajtásában a Készenléti Rendőrség állománya is közreműködött.

Az ügyészség mindkét elkövetőt gyanúsítottként hallgatta ki, elrendelte az őrizetüket, illetve indítványozza a személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések