A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Megdöbbenés és szomorúság” – Megszólalt az első fideszes politikus a Szájer-ügyről


Évtizedek óta ismeri Szájer Józsefet Hidvéghi Balázs, aki esendő embernek nevezte a szexpartiról menekülő fideszes politikust.


„Megdöbbenéssel és szomorúsággal hallottam” – mondta Hidvéghi Balázs szerda reggel Szájer-ügyről a Kossuth Rádióban. A Fidesz–KDNP EP-képviselője elmondta, hogy évtizedek óta ismeri a politikust, akinek nagyra becsüli a politikai tevékenységét. Szerinte Szájer kimagasló munkát végzett az Európai Parlamentben is, ezt az ellenfelei is elismerik.

„Esendő ember, az vesse rá az első követ, aki bűntelen” – mondta a fideszes politikus, aki szerint Szájer József a lemondással a legjobb döntést hozta meg. Ezzel megismételte a Fidesz–KDNP EP-csoportjának közleményét, amelyet a botrány keddi kirobbanása után adtak ki. Eszerint „Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott Európai Parlamenti képviselői tisztségéről. Az egyedüli helyes döntést hozta meg. Döntését tudomásul vesszük, mint ahogy tudomásul vesszük azt is, hogy bocsánatot kért családjától, a politikai közösségétől és a választóktól.”

Szájer József vasárnap jelentette be, hogy a napi politikai küzdelmekkel járó lelki megterhelésre hivatkozva lemond képviselői mandátumáról, majd kedden a belga lapok megírták, hogy pénteken – a járványügyi előírásokat megszegve – részt vett egy 25 fős szexpartin. A rendőrség elől az ereszcsatornán próbált elmenekülni, a belga ügyészség szerint a táskájában kábítószert találtak.

Szájer elismerte, hogy ott volt a „házibulin”, de azt tagadta, hogy övé lett volna a drog. Közleményében ezt írta: „Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre”.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések