A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ínyenc tepsis tészta csirkével és zöldséggel: 40 perc, és kész


Ez a csirkés, zöldséges tészta kiadós, laktató és minden alkalomra bevethető.


A csirkés tészta a sok zöldségtől, a szerecsendiótól és a Cayenne-borstól válik egészen különlegessé. Kevesen tudják, de a Cayenne-bors valójában paprika őrleménye, magyar nevét egy fordítási hibának köszönheti, a pepper szó ugyanis egyszerre jelent paprikát és borsot.

Hozzávalók:

* 50 dkg csirkemellfilé
* 30 dkg tészta
* 20 dkg reszelt sajt
* 4 gerezd fokhagyma
* 2 db sárgarépa
* 2 dl tejszín
* 1 db vöröshagyma
* 1 db brokkoli
* 1 db kaliforniai paprika
* 1 kávéskanál szerecsendió
* 1 kávéskanál cayenne-bors
* olívaolaj
* bors
* só

Elkészítés:

A csirkemellfilét kockázd fel, sózd, borsozd, keverd össze egy evőkanál olívaolajjal, és tedd félre. A répát hámozd meg, és vágd vékony csíkokra, a kaliforniai paprikát csumázd ki, és szintén csíkozd fel, a brokkolit szedd rózsáira, majd az összes zöldséget alaposan mosd meg.

Egy nagy fazékban forralj vizet, dobj bele sót, és rakd bele a tésztát. Főzd a csomagoláson található ideig. Ha kész, szűrd le.

Amíg a tészta fő, pirítsd meg a húst és a zöldségeket kevés olajon. A hagymát aprítsd fel, és egy evőkanál olívaolajon párold üvegesre. Add hozzá az átnyomott fokhagymagerezdeket, majd egy perc múlva a csirkemellkockákat és a zöldségeket. Szórd meg szerecsendióval, Cayenne-borssal, és együtt pirítsd az egészet.

Ha a tészta és a csirkés-zöldséges egyveleg is kész, egyengesd mindkettőt tűzálló tepsibe, öntsd le a tejszínnel, szórd meg reszelt sajttal, keverd össze, és alufóliával letakarva süsd együtt a sütőben 20 percig.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések