A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Aranysárga vasárnapi húsleves velős csonttal főzve: így marad a csontban a velő


A húsleves velős csonttal remek nyitánya a hétvégi közös ebédnek.


A marhahúsleves titka, hogy nagyon alacsony lángon éppen csak gyöngyöztesd a levest hosszú órákon keresztül, de semmiképpen ne hagyd forrni. Így a zöldségek és a hús íze kioldódik a lébe, és a velő is a csontban marad. Főleg, ha besózod a két végét. A marhahús főzési ideje minimum három óra.

Hozzávalók:

* 1 kg marhalábszár
* 0.5 kg velős csont
* 3 szál sárgarépa
* 3 szál fehérrépa
* 2 db krumpli
* 0.5 fej karalábé
* 0.5 fej zeller
* 3 szál zellerzöld
* 1 db paprika
* 1 db paradicsom
* 1 db vöröshagyma
* 4 gerezd fokhagyma
* 4 db babérlevél
* 1 szem szerecsendió
* só
* cérnametélt

Elkészítés:

A húst és a csontot darabold fel, és helyezd egy nagy lábos aljára. Öntsd fel hideg vízzel, és a lehető legkisebb lángon, fedő nélkül kezdd el főzni. A keletkező habot időnként szedd le róla. A zöldségeket pucold meg és vágd nagyobb darabokra: a répákat negyedeld, a zellert és a karalábét szeleteld vastag cikkekre. A hagymát, a krumplit és a fokhagymagerezdeket pucold meg, de hagyd egyben. A paprikát és a paradicsomot csumázd ki, és vágd félbe, a paradicsom maradhat egyben. Másfél óra elteltével a zöldségeket, az egészben hagyott zellerzöldet és a fűszereket add a leveshez, és főzd további másfél órát.

Tálalás előtt a leves alatt zárd el a lángot, és hagyd tíz percet pihenni. Ezután szűrd le, ha sok a zsír a tetején, szedd le, majd ismét tedd a tűzre, és a csomagoláson olvasható ideig főzd ki benne a cérnametéltet. A zöldségeket és a húst felszeletelve visszateheted a fazékba, vagy kínálhatod külön tálon.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések