Ha könnyed ebédre vagy vacsorára vágysz, a gyömbéres, fűszeres céklafasírt tökéletes választás.
A cékla egészséges, nagyon finom, és számtalan módon beiktathatod az étkezésedbe. Akár zöldségpogácsaként a húsos vagdalt egyik alternatívájaként is számításba veheted. Ezt a fasírtot a céklán kívül az édes répa és a hozzáadott sok-sok illatos fűszer teszi különösen vonzóvá, ráadásul sütőben készül, így zsiradékot sem szív magába.
Hozzávalók:
* 2 db cékla
* 1 db sárgarépa
* 2 kávéskanál reszelt gyömbér
* 1 evőkanál őrölt koriandermag
* 1 kávéskanál őrölt kömény
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál liszt
* só
* bors
* olaj
Elkészítés:
A céklát hámozd meg, vágd kockákra, és süsd 45 percig, majd hűtsd ki. Helyezd a céklát, a meghámozott répát, a fokhagymát egy turmixgépbe, és aprítsd össze. Gép hiányában a zöldségeket le is reszelheted. Nem kell teljesen sima állagúnak lenniük.
Add hozzá a fűszereket, a lisztet, majd a masszából gyúrj kis gombócokat, lapogasd el a kezeddel, és helyezd tűzálló tálba, egymás mellé. Spricceld meg kevés olajjal, rakd a sütőbe, és 200 fokon süsd szép pirosra 25 perc alatt. Frissen, melegen tálald.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések