A csirkés rakott karfiol ínyenc maradékmentő fogás is lehet. A tejszínes szósznak köszönhetően igazán szaftos.
Mit tegyél, ha marad néhány szelet grillezett csirkemelled vagy a levesből egy kis hús, de semmi kedved a megszokott rizs- vagy krumplikörettel elfogyasztani? Állíts össze belőlük rakott egytálételt! Természetesen akkor is elkészítheted ezt a karfiolos fogást, ha frissen vásárolod hozzá a csirkét, az eredmény mindenképpen ínycsiklandozó fogás lesz.
Hozzávalók:
* 25 dkg csirkemellfilé
* 15 dkg sajt
* 1 fej karfiol
* 2 dl főzőtejszín
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál aprított petrezselyem
* 1 teáskanál kakukkfű
* só
* bors
* olívaolaj
Elkészítés:
Ha friss csirkemellből készíted a húst, vágd kockákra, sózd, borsozd, szórd meg kakukkfűvel, forgasd meg olívaolajban, és tedd be a hűtőbe fél-egy órára. Pihentetés után egy nagyobb serpenyőbe önts kevés olívaolajat, és néhány perc alatt pirítsd meg rajta a csirkemellkockákat. Szűrőlapáttal szedd ki egy tálra. Ha maradék csirkét használsz, csak vágd fel kockára, nem kell utánaízesíteni.
A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és sós vízben főzd 10-15 percig. Nem baj, ha a zöldség nem teljesen puhul meg. Ha kész, szűrd le.
A sajtot reszeld le. Egy kis tálban keverd össze a tejszínt az átnyomott fokhagymával és kevés borssal.
Kivajazott tepsiben terítsd szét a karfiol felét. Oszd el rajta a csirkemellet, majd borítsd be a zöldség másik felével. Az egészet öntsd nyakon a fűszeres tejszínnel, és gazdagon szórd meg reszelt sajttal. Alufóliával betakarva süsd 25-30 percig, a végén vedd le róla a fóliát, hintsd meg petrezselyemmel, és tedd vissza a sütőbe további 10 percre, amíg a sajt megpirul a tetején.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések