A banán csodát tesz a csokis tésztával, hisz pillekönnyűvé varázsolja, és sokáig nem szárad ki.
A csokoládés banánkenyérhez az érett, akár már enyhén barna banánok tökéletesek. A vajat helyettesítheted kókuszzsírral, ami még inkább feldobja a süteményt, a különleges ízről pedig a szegfűbors gondoskodik. A könnyű, szaftos banánkenyér mindig jólesik egy bögre forró ital mellé, de akár a vendégeket is megkínálhatod vele.
Hozzávalók:
* 30 dkg liszt
* 20 dkg cukor
* 10 dkg étcsokoládé
* 10 dkg vaj
* 5 dkg kakaópor
* 3 db banán
* 1 db tojás
* 1 teáskanál szódabikarbóna
* 1 csipet só
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 késhegynyi szegfűbors
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, egy kenyérformát lisztezz és vajazz ki. A banánt egy nagy tálban törd össze villával. Olvaszd fel a vajat, csorgasd a banánhoz, majd add hozzá a cukrot, a tojást és a vaníliás cukrot. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sót, a szegfűborsot és a szódabikarbónát, majd vegyítsd a tojásos keverékkel. Az étcsokit reszeld le vagy vágd apróra, és rakd a tésztához.
A masszát simítsd a kenyérformába, és süsd nagyjából egy órát. Teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, biztosan elkészült.
A csoki az eperhez is remekül passzol, például ebben az isteni brownie-ban. Télen fagyasztott gyümölcsből is elkészítheted.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések