Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ellenállhatatlan, csokis banánkenyér: napokig puha, szaftos marad


A banán csodát tesz a csokis tésztával, hisz pillekönnyűvé varázsolja, és sokáig nem szárad ki.


A csokoládés banánkenyérhez az érett, akár már enyhén barna banánok tökéletesek. A vajat helyettesítheted kókuszzsírral, ami még inkább feldobja a süteményt, a különleges ízről pedig a szegfűbors gondoskodik. A könnyű, szaftos banánkenyér mindig jólesik egy bögre forró ital mellé, de akár a vendégeket is megkínálhatod vele.

Hozzávalók:

*  30 dkg liszt
*  20 dkg cukor
*  10 dkg étcsokoládé
*  10 dkg vaj
*  5 dkg kakaópor
*  3 db banán
*  1 db tojás
*  1 teáskanál szódabikarbóna
*  1 csipet só
*  1 csomag vaníliás cukor
*  1 késhegynyi szegfűbors

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, egy kenyérformát lisztezz és vajazz ki. A banánt egy nagy tálban törd össze villával. Olvaszd fel a vajat, csorgasd a banánhoz, majd add hozzá a cukrot, a tojást és a vaníliás cukrot. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sót, a szegfűborsot és a szódabikarbónát, majd vegyítsd a tojásos keverékkel. Az étcsokit reszeld le vagy vágd apróra, és rakd a tésztához.

A masszát simítsd a kenyérformába, és süsd nagyjából egy órát. Teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, biztosan elkészült.

A csoki az eperhez is remekül passzol, például ebben az isteni brownie-ban. Télen fagyasztott gyümölcsből is elkészítheted.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések