A kókuszkockának ünnepeken is ott a helye az asztalon! Most már mentes változatban is elkészítheted.
A kókuszkocka a retró házi sütik királya, és glutén-, tej- és cukormentes verzióban is a régi élményt garantálja. Visszahozza a gyerekkori ízeket, és egyáltalán nem bonyolult elkészíteni.
Bármilyen alkalomra ideális, és szinte biztos, hogy az utolsó falatig elfogy. A mentes hozzávalókat is könnyen beszerezheted hozzá. A recept a Mentes Anyu szakácskönyvben is megtalálható, amit a Feminashopban is beszerezhetsz.
Hozzávalók:
A tésztához:
* 20 dkg liszt univerzális gluténmentes vagy barnarizsliszt
* 18 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
* 7,5 cl növényi olaj
* 3 tojás
* 2 dl növényi tejhelyettesítő ital
* 1 csomag gluténmentes sütőpor
* csipet só
A mázhoz:
* 20 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
* 10 dkg kókuszzsír
* 2 dl kókuszital (1 dl 24%-os kókusztejszín + 1 dl víz keveréke)
* 4 g cukrozatlan kakaópor
A hempergetéshez:
* 1 csomag kókuszreszelék
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat keverd össze az édesítőszerrel, az olajjal, a növényi itallal, és add hozzá a sóval, sütőporral elkevert lisztet. A masszát öntsd kb. 20x25 centis, előkészített, sütőpapírral bélelt, vagy margarinozott, lisztezett sütőformába, és előmelegített, 180 fokos sütőben süsd kb. 20-25 percig (tűpróbáig).
A sütőből kivéve hagyd a tepsiben pár percig, majd rácsra helyezve hűtsd ki teljesen.
A kakaós mázhoz a kókuszzsírt olvaszd fel, add hozzá az édesítőszert, a kakaóport és a kókuszitalt.
Állandóan kevergetve, pár perc alatt forrald fel.
A közben kihűlt piskótát vágd kockákra, és egyesével, például egy villa segítségével mártogasd bele a kakaós mázba, majd forgasd meg a kókuszreszelékben. Jól áll neki, ha egy-két órát állni hagyod, mielőtt kínálod.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések