Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Brokkolis, sajtos tésztasaláta: gyorsan elkészül, és nagyon finom


Ha nincs sok időd, de valamilyen finom, meleg vacsorára vágysz, a brokkolis, sajtos tészta jó ötlet!


Télen is ehetsz zöldséges fogásokat! A tésztából nagyon finom és laktató ebédet vagy vacsorát varázsolhatsz pillanatok alatt, ha brokkolival gazdagítod. A fűszeres kecskesajt és az ínyenc öntet is jól illik hozzá. Készítheted kalóriaszegényebb durumtésztából, ami nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, és hosszú időre teltségérzetet biztosít.

Hozzávalók:

*  30 dkg fusili
*  10 dkg zöldfűszeres kecskesajt
*  1 fej brokkoli
*  2 evőkanál apróra vágott dió
*  1 csokor bazsalikom
*  1 teáskanál citromlé
*  0.5 dl olívaolaj
*  1 gerezd fokhagyma
*  só
*  bors

Elkészítés:

Először az öntetet készítsd el: alaposan keverd össze a citromlevet, az olívaolajat, az átnyomott fokhagymagerezdet. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd tedd a hűtőbe pihenni.

A tésztát rakd lobogó vízbe, dobj hozzá sót, és a csomagoláson található ideig főzd, majd szűrd le. A brokkolit szedd rózsáira. Egy nagyobb serpenyőben hevíts olívaolajat, tedd rá a brokkolirózsákat, sózd, borsozd, és három-három percig pirítsd az oldalukat. Ezután önts a zöldséghez kevés vizet, és párold öt percig, amíg a brokkoli elveszíti a nyersségét, de még roppanós marad. Közben a sajtot kockázd fel.

A tésztát keverd össze először a brokkolival és a sajttal, majd add hozzá az öntetet, a tetejére tépkedj bazsalikomleveleket, végül szórd meg dióval.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések