Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Baconbe tekert chilis csirkeszárnyak: egyszerre ropogós, omlós és szaftos


Az egyszerű csirkeszárny pikánsan, baconbe tekerve olyan fenséges, hogy bármikor és bármilyen alkalomra kínálhatod.


Ha szereted a kicsit csípős ételeket, akkor ezt se hagyd ki! A csirkeszárnyakon külön-külön is sokat dob a chili és a bacon, hát még együtt milyen finomak! Ráadásul ez az étel egyszerre ropogós és szaftos. Az elkészítése körülbelül 10 percet igényel a részedről.

Hozzávalók 4 személyre:

*  1 kg csirkeszárny
*  25 dkg bacon
*  1 db chili
*  0.5 dl olívaolaj
*  bors
*  só
*  koriander

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, a végeit vágd le, mosd meg, és törölgesd szárazra. A chilit aprítsd fel. A húst fűszerezd sóval, borssal, chilivel és őrölt korianderrel. A száraz fűszereket jól dörzsöld a húsba.

A szárnyakat tekerd két-két szelet baconbe, és rendezd tepsibe. Önts a hús alá kevés vizet, és előmelegített sütőben, lefóliázva süsd 40-45 percig. Amikor a hús puha, vedd le a fóliát, és süsd szép pirosra, ropogósra. Tálalás előtt még zöldfűszerekkel is megszórhatod.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések