Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Kolbásszal töltött, egészben sült sertéskaraj: sok hagymával sütve még ízletesebb


A hentes szívesen megtölti neked helyben a karajt a kolbásszal, a te dolgod már csak a fűszerezés és a sütés lesz.


Az egészben sült húsnál hálásabb ebéd nincs a világon: kevés vele a munka, az eredmény mégis fenséges. Legegyszerűbb, ha ehhez a fogáshoz már helyben, a hentesnél kiszúratod a karajt, és megkéred az eladót, hogy töltse meg kolbásszal. Ezután már csak egy kevés fűszer kell hozzá, és mehet is a pecsenye a sütőbe.

Hozzávalók:

*  1 kg sertés rövidkaraj
*  1 db vöröshagyma
*  1 szál kolbász
*  1 dl fehérbor
*  1 csokor petrezselyem
*  5 gerezd fokhagyma
*  2 evőkanál olaj
*  só
*  bors
*  pirospaprika

Elkészítés:

Ha a húst mégis te töltenéd meg, úgy is megheteheted, hogy bevágod, mint egy könyvet, és szétnyitod. Tedd a közepébe a kolbászt, és tekerd fel. Dörzsöld be sóval, borssal, pirospaprikával, és kend meg az olajjal. Szurkálj bele fokhagymagerezdeket. Hűtőben pihentesd egy órát, közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra.

A húst helyezd tűzálló tálba, és öntsd alá a bort. A hagymákat pucold meg, vágd negyedekbe, és sorakoztasd fel a karaj két oldalán. Takard le alufóliával, és süsd két órát, vagy amíg puha nem lesz. Ha szükséges, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Tálalhatod petrezselyemmel megszórva melegen, de akár lehűtve, hidegkonyhai fogásként vagy szendvicsbe is nagyon finom.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések