A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Európai Bizottság új migránstábort épít Leszboszon


Az Európai Bizottság csütörtökön bejelentette, hogy a görög hatóságokkal együttműködve új központot létesítnek a migránsok fogadására a görögországi Leszbosz szigetén, miután a Moria tábor szeptember elején a tűzvész martalékává vált.


Az új központot, amelyet a tervek szerint jövő év szeptemberére építenek fel, a bizottság elképzelései szerint úgy kell létrehozni, hogy megfelelő körülményeket nyújtson az érkezők számára, és elősegítse menekültkérelmük zökkenőmentes elbírálását.

A befogadóközpontot kibővítik egészségügyi ellátáshoz szükséges konténerhelységekkel, sport-és játszóterekkel, közös konyhákkal, valamint alapvető árucikkeket kínáló üzletekkel. A központban a mozgássérültek igényeihez alkalmazkodó szobák is lesznek.

A központ működtetése során az ott dolgozóknak figyelembe kell venni a információszolgáltatásra, a tanácsadásra, és a higiénés körülményekre vonatkozó nemzetközi szabványokat.

Ugyancsak különös figyelmet fordítanak majd a táborba érkező vagy az ott tartózkodó gyermekek és nők jogaira. A szeptemberi tűzvészben 12 300 ember maradt fedél nélkül, többeket uniós országok fogadtak be.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések