A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A 8 legjobb vízhajtó és vesetisztító gyógynövény, amit érdemes kúraszerűen fogyasztani


Nemcsak a vesének, de a szívnek is jót tesznek a gyógynövényekből készült főzetek.


Ahhoz, hogy a vesék egészségesen működjenek, és el tudják végezni a feladatukat, azaz a test méregtelenítését, megfelelő folyadékbevitel is szükséges. Amikor ez nem történik meg, a vese tartalékolni kezd, a víz pedig felhalmozódik a szervezetben, aminek első jele a puffadás és a végtagok bedagadása.

Vizesedésről akkor beszélünk, ha a szervezet visszatartja a vizet ahelyett, hogy megszabadulna tőle. Az egészségtelen táplálkozás és a nem megfelelő folyadékfogyasztás is vizesedéshez vezethet. Előfordulhat, hogy a jelenség nem okoz komolyabb bajt, és csupán átmeneti problémaként lép fel, ugyanakkor komoly betegségek kialakulásáért is felelős lehet, mint például a vesebetegség, keringési probléma vagy a szív működésének zavara.

Az étrend és a rossz szokások elhagyása segíthet, csakúgy mint a bioboltokban, drogériákban, patikákban beszerezhető vízhajtó és vesetisztító teák fogyasztása. Ezekből mutatunk párat.

Az aranyvesszőfűből készült tea a vesehomok, a húgyúti gyulladások természetes kezelésében játszik szerepet, illetve vizelethajtásra is alkalmazható. Torokfájásra öblögetőként használható. Kúraszerűen javallott a fogyasztása, napi két csészével három héten keresztül.

A csalántea a veséket fokozottabb vízkiválasztásra ösztönzi, élénkítő hatású, valamint a népi gyógyászatban torokfájásra, köhögés enyhítésére is alkalmazzák. A dobozán feltüntetett napi ajánlott mennyiséget nem szabad túllépni, cserébe akár fél évig is fogyasztható.

A mezei zsurlóból készült tea a vesekő és vesehomok elhajtására, a veseműködés javítására szolgál, valamint segít helyreállítani a szervezet felborult vízháztartását. Főétkezések előtt egy-egy csészével fogyassz belőle.

A borsmentát előszeretettel használták már az ókorban emésztésjavító és vízhajtó hatása miatt, valamint puffadási zavarok esetén. Mindezek mellett segíti a máj és vese méregtelenítő munkáját, de az epevezeték gyulladásos betegségeinek kezelésére is alkalmazható. Naponta maximum 3-4 csészével fogyasztható.

A nyírfa leveléből készült főzet az egyik legjobb vízhajtó, de húgyúti fertőzéseket, illetve vesehomokot, vesekő által okozott panaszokat is enyhíteni lehet vele. Napi egy-két csészével ajánlatos fogyasztani belőle.

A hibiszkusz virága étvágytalanság esetén, a vesetevékenység fokozására, vízhajtásra alkalmas, miközben a vérnyomás csökkentésében is segít.

A rozmaringtea epe- és vizelethajtásra, szélgörcsökre és emésztésserkentésre kiváló. Fogyasztása naponta kétszer, reggel és este javasolt.

A hársfatea amellett, hogy köhögéscsillapító és influenzás tünetek enyhítésére használható, segíti a máj és vese működését, fokozza az epe kiválasztását, emellett vizelethajtó is. Napi 2-3 csészényivel érdemes belőle fogyasztani.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések