Tepsiben sült, pácolt csirkecomb vele sült répával: megúszós, de fenséges fogás


Az illatos fűszerekben pácolt csirkecomb sült répával ínycsiklandó vacsoraétel lehet akár bármelyik hétköznapon is.


Ha az egészséges köretről eddig csak az ízetlen párolt zöldségek jutottak eszedbe, itt az idő, hogy újragondold ezt a véleményedet. A csirke szaftjában ropogósra pirult répa és a hagyma egyvelege olyan ínycsiklandó köretet eredményez, hogy nem is fog hiányozni a rizs vagy a krumpli. Főleg, ha borral is megbolondítod a húst.

Hozzávalók:

* 4 db alsó csirkecomb
* 4 gerezd fokhagyma
* 3 evőkanál olívaolaj
* 2 db sárgarépa
* 1 db fehérrépa
* 2 db vöröshagyma
* 2 db lila hagyma
* 1 evőkanál aprított friss rozmaring
* 1 teáskanál sültcsirke-fűszersó
* 1 dl száraz fehérbor
* só
* bors

Elkészítés:

A csirkecombokat pácold be: dörzsöld be sóval és borssal, majd az olívaolajhoz add hozzá a fűszersót, és ebben a keverékben hempergesd meg a húst. Letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy-két órát.

A kétféle répát vágd hasábokra. A vörös- és a lila hagymákat pucold meg és negyedeld fel, a fokhagymagerezdekről szintén szedd le a héjukat, de hagyd őket egészben.

A zöldségeket és a hagymákat oszd el egy tepsiben, keverd össze rozmaringgal, majd helyezd rájuk a csirkecombokat, és az egészet öntsd fel a borral. Alufóliával letakarva süsd 180 fokon 45 percig, majd a fóliát levéve pirítsd 15 percig.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések