Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szaftos, fűszeres mexikói chilis bab: laktató és sűrű fogás


A mexikói chilis bab igazi férfias étel, ami nem azt jelenti, hogy mi, nők ne lehetnénk oda érte.


A chilis bab nem az a fogás, amit húsz perc alatt össze tudsz dobni: igaz, az előkészítési munkálatok nagyon rövid idő alatt megvannak. Ám ahhoz, hogy az ízek összeérjenek, legalább egy órát kell hagynod rotyogni a tűzhelyen. Az eredmény pedig laktató, szaftos egytálétel, amit garantáltan el kell majd máskor is készítened.

Hozzávalók:

* 50 dkg darált sertéscomb
* 3 doboz vörösbabkonzerv
* 1 doboz kukoricakonzerv
* 5 dl paradicsomlé
* 3 db koktélparadicsom
* 1 fej vöröshagyma
* 2 evőkanál olaj
* 1 evőkanál chilis bab fűszerkeverék
* 1 teáskanál római kömény
* 1 teáskanál fűszerpaprika
* 1 db chilipaprika
* 1 kávéskanál cukor
* 0.5 csokor petrezselyem
* só
* bors

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, vágd apróra, és egy nagyobb serpenyőben, a felhevített olajon dinszteld meg. Ha már kész, keverd hozzá a fűszerpaprikát, dobd rá a darált húst, és süsd fehéredésig.

A konzerveket csöpögtesd le, add a húshoz a babot, a kukoricát, a paradicsomokat, a fűszerkeveréket, a cukrot, a római köményt, a sót és a borsot, majd öntsd hozzá a paradicsomlevet. Keverd össze, fedd le, és lassú tűzön rotyogtasd az egészet körülbelül egy órán át, amíg a szósz besűrűsödik. Néha keverhetsz rajta egyet, de nem szükséges mellette állnod.

A chilit karikázd fel, a petrezselyemről szedd le a leveleket. Tálaláskor minden adagot díszíts néhány petrezselyemlevéllel, aki pedig az igazán csípőset szereti, pár szelet paprikát is kaphat a tányérjába. Friss kenyérrel az igazi, amivel nyugodtan tunkolhatod a sűrű szaftot.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések