Ne érd be csak pürével, a gesztenyemasszából mennyei krémet készíthetsz, ami a puha csokis tortaalapok közé is tökéletes.
A gesztenyekrémes, csokis torta bármilyen alkalomra ideális. A süti alapja mennyei brownie, csak kevés sütőpor is kerül bele. A siker egyik titka, hogy minőségi étcsokit használj. Ha kész gesztenyemasszával dolgozol, akkor gyorsan végzel a krém készítésével is.
Hozzávalók:
A tésztához
* 20 dkg étcsoki
* 15 dkg vaj
* 15 dkg cukor
* 12 dkg liszt
* 3 db tojás
* 2 evőkanál kakaó
* 1 teáskanál sütőpor
A krémhez
* 50 dkg gesztenyemassza
* 15 dkg cukor
* 5 dl habtejszín
* 3 dl tej
* 2 csomag vaníliás cukor
* 2 csomag habfixáló
* 1 csomag vaníliás pudingpor
* rum
A tetejére
* 10 dkg étcsoki
* 2 teáskanál vaj
* csokiforgács
Elkészítés:
A vajat vágd kisebb darabokra, és az összetördelt étcsokival együtt vízgőz felett olvaszd össze. Keverd hozzá a cukrot, majd várd meg, míg kihűl. Egyesével dolgozd hozzá a tojásokat, fényes, sűrű masszát kell kapnod. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a kakaóval, majd forgasd a csokihoz, és dolgozd csomómentesre.
Egy közepes tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbleül 25 perc alatt. Ha a süti belseje is szilárd, vedd ki a sütőből.
Amíg a tészta sül, készítsd el a krémet. A pudingport keverd össze a tejjel, majd főzd sűrűre, és hagyd hűlni. A puha vajat habosítsd a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd fokozatosan adagolva forgasd hozzá a pudingot, a gesztenyét és a rumot. A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, majd óvatosan, laza mozdulatokkal dolgozd a gesztenyés krémbe.
Amikor a tészta kihűl, vágd két-három részre, és kend meg a krémmel. A tetejére a vajat és a csokit olvaszd össze vízgőz felett, és gyorsan kend a tésztára. Szórd meg csokiforgáccsal, és tedd a hűtőbe legalább négy-hat órára.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések