Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gesztenyekrémes, csokis süti: még a piskótánál is puhább a tésztája


Ne érd be csak pürével, a gesztenyemasszából mennyei krémet készíthetsz, ami a puha csokis tortaalapok közé is tökéletes.


A gesztenyekrémes, csokis torta bármilyen alkalomra ideális. A süti alapja mennyei brownie, csak kevés sütőpor is kerül bele. A siker egyik titka, hogy minőségi étcsokit használj. Ha kész gesztenyemasszával dolgozol, akkor gyorsan végzel a krém készítésével is.

Hozzávalók:

A tésztához
* 20 dkg étcsoki
* 15 dkg vaj
* 15 dkg cukor
* 12 dkg liszt
* 3 db tojás
* 2 evőkanál kakaó
* 1 teáskanál sütőpor

A krémhez
* 50 dkg gesztenyemassza
* 15 dkg cukor
* 5 dl habtejszín
* 3 dl tej
* 2 csomag vaníliás cukor
* 2 csomag habfixáló
* 1 csomag vaníliás pudingpor
* rum

A tetejére
* 10 dkg étcsoki
* 2 teáskanál vaj
* csokiforgács

Elkészítés:

A vajat vágd kisebb darabokra, és az összetördelt étcsokival együtt vízgőz felett olvaszd össze. Keverd hozzá a cukrot, majd várd meg, míg kihűl. Egyesével dolgozd hozzá a tojásokat, fényes, sűrű masszát kell kapnod. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a kakaóval, majd forgasd a csokihoz, és dolgozd csomómentesre.

Egy közepes tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbleül 25 perc alatt. Ha a süti belseje is szilárd, vedd ki a sütőből.  
 
Amíg a tészta sül, készítsd el a krémet. A pudingport keverd össze a tejjel, majd főzd sűrűre, és hagyd hűlni. A puha vajat habosítsd a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd fokozatosan adagolva forgasd hozzá a pudingot, a gesztenyét és a rumot. A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, majd óvatosan, laza mozdulatokkal dolgozd a gesztenyés krémbe.

Amikor a tészta kihűl, vágd két-három részre, és kend meg a krémmel. A tetejére a vajat és a csokit olvaszd össze vízgőz felett, és gyorsan kend a tésztára. Szórd meg csokiforgáccsal, és tedd a hűtőbe legalább négy-hat órára.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések