Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pihe-puha csokis-körtés muffin: a gyümölcstől lesz szaftosabb a tészta


A csokis-körtés muffin tésztáját pillanatok alatt összeállítod, és napokig megőrzi tökéletes állagát.


Ez a csokis-körtés muffin minden alkalomra tökéletes! Ha szeretsz korán kelni, akár reggelire is elkészítheted az ellenállhatatlan édességet, de a közös, családi étkezéseket is megkoronázhatod vele. Ügyelj arra, hogy külön tálban keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, és csak a végén dolgozd össze. A körtelevet tejjel is helyettesítheted.

Hozzávalók:

* 20 dkg liszt
* 10 dkg cukor
* 10 dkg étcsoki
* 5 dkg kakaópor
* 4 evőkanál olaj
* 2 db körte
* 2 db tojás
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál fahéj
* 1 dl körtelé vagy tej
* 1 teáskanál sütőpor
* 0.5 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A körtét vágd kisebb darabokra, és szórd meg a fahéjjal. Egy nagy tálban keverd össze robotgéppel a tojásokat az olajjal és a kétféle cukorral, majd add hozzá a körtelevet vagy tejet. Egy másik tálban dolgozd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaót. Fakanállal, gyengéd mozdulatokkal add a tojásos masszához, majd forgasd bele a körtét és a kis darabokra vágott csokit.

Egy muffinsütőt bélelj ki papírral, és egyenletesen oszd el benne a tésztát. Süsd 170 fokon 15-20 percig, addig, amíg a beleszúrt villára vagy fogpiszkálóra nem ragad rá a tészta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések