Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres, szaftos húsgolyó baconben sütve: sajttal a közepén még finomabb


A baconbe tekert, sajttal töltött húsgolyók hidegen-melegen finomak, kívül ropogósak, és nem tocsognak az olajban.


A bacon valódi jolly joker a konyhában: bármilyen húsos ételt körbe lehet tekerni vele, és egészen különleges ízt kölcsönöz neki. Nincs ez másképp a sajtos húsgolyókkal sem: baconben sütve nem száradnak ki, finom szaftosak maradnak. Legjobb, ha vékonyan szeletelt bacont vásárolsz erre a célra.

Hozzávalók:

* 50 dkg darált hús
* 15 dkg sajt
* 12 szelet bacon
* 10 dkg zsemlemorzsa
* 2 db tojás
* 1 db vöröshagyma
* 1 csokor petrezselyem
* 1 gerezd fokhagyma
* 1 teáskanál só
* 1 kávéskanál bors
* 1 teáskanál szárított oregánó
* 1 teáskanál szárított bazsalikom

Elkészítés:

A petrezselymet és a vöröshagymát aprítsd fel. Egy nagy tálban keverd össze a tojást, a húst, a zsemlemorzsát, a hagymát, petrezselymet és a fűszereket. A fokhagymát zúzd össze, és dolgozd a húsos masszához.

Egy serpenyőt bélelj ki sütőpapírral. A húsból formálj nagyjából öt centi átmérőjű golyókat, a közepükbe tegyél egy darabka sajtot, és rendezd papírra. A baconszeleteket vágd két részre, és mindegyik golyót borítsd be először egyik, majd a másik irányból egy-egy fél szelettel. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd körülbelül 35-40 percig, amíg a bacon megpirul.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések