A virslimúmiák a halloweenpartik kedvencei lehetnek. Leveles tésztával egyszerűek, viccesek, és jól mutatnak az asztalon.
A nálunk is egyre népszerűbb halloween jó apropó, hogy igazi különlegességekkel készülj. A szellemek, a denevérek, más ijesztő figurák is gyakran megjelennek az ételkínálatban. A virslimúmia kicsik és nagyok tetszését is elnyeri, ráadásul az elkészítése sem okozhat gondot.
Hozzávalók:
* 1 csomag leveles tészta
* 8 db virsli
* 1 db tojás
* sajtkrém
* egész bors
Elkészítés:
A leveles tésztát vedd ki felhasználás előtt 10 perccel a hűtőből, és pihentesd szobahőmérsékleten. A tésztát lisztezett felületen tekerd ki, és éles késsel vágd fél-egy centi vékony csíkokra.
A virslit tekercseld be a tésztával úgy, hogy az egyik végén hagyj üresen kis helyet, ez lesz a múmia feje. A tésztába tekert virsliket rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg egy felvert tojással. Told forró sütőbe, és süsd meg szép pirosra 190 fokon 12-15 perc alatt. A sütőből kivéve várj, míg kicsit hűl. Szemeket készíthetsz a múmiának sajtkrémből és borsból, de nagyobb boltokban akár ehető halloweeni szemeket is beszerezhetsz. Tálaláskor ketchuppal kínáld.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések