Sütőtökös tészta roppanós baconnel: a tejszín igazán szaftossá teszi


Könnyen letudhatod az ételkészítést, ha sütőtökös tészta lesz az ebéd. Igazi különlegesség, aminek már a látványa is étvágygerjesztő.


A sütőtök a legegyszerűbb tésztát is feldobja. Édeskés ízéhez a sós, ropogós bacon is remekül megy. Ha van maradék sült tök, még gyorsabban végzel a fogással, mert azt is felhasználhatod hozzá. A tejszínt szinte teljesen magába szívja a tészta, ami így lesz igazán selymes.

Hozzávalók:

* 30 dkg tészta
* 10 dkg bacon
* 0.5 db közepes sütőtök
* 5 dkg parmezán
* 1 db vöröshagyma
* 2 dl tejszín
* só
* bors
* pirított magok

Elkészítés:

A tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd forrástól számítva nyolc-tíz percig. Amikor fogkemény, szűrd le, és csepegtesd le. A hagymát aprítsd fel, a sütőtököt pucold meg, és vágd kisebb darabokra. A felszeletelt bacont pirítsd meg, majd szedd ki a szalonnadarabokat.

Rakd a visszamaradt zsiradékra a vöröshagymát, és dinszteld meg. Add hozzá a sütőtököt, és pirítsd kevergetve egy kicsit. Önts hozzá kevés vizet, és párold puhára. Keverd hozzá a tésztát, öntsd hozzá a tejszínt, forgasd össze, tedd hozzá a bacont, sózd, borsozd. Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal és magvakkal.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések