A fűszeres, paradicsomszószos csirkecomb gyorsan átsül, és biztosan nem szárad ki.
A paradicsomos csirkecomb egyszerre finom, laktató fogás, a hús finom omlós. A szószt turbózhatod bármilyen zöldfűszerrel, a bazsalikom különösen jól illik bele. Ha szereted a csípőset, chilit is szórhatsz hozzá, még pikánsabb lesz.
Hozzávalók:
* 70 dkg csirkecomb
* 40 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
* 1 db vöröshagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 db babérlevél
* 1 ág bazsalikom
* só
* bors
* olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat mosd meg, törölgesd le róluk a nedvességet, és sózd, borsozd ízlés szerint. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg, majd rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Tedd hozzá a hámozott paradicsomot, fűszerezd sóval, borssal, babérlevéllel, és forrástól számítva főzd körülbelül 10 percig.
A csirkecombokat rendezd egy tűzálló edénybe, öntsd le a szósszal, és fedd le fóliával. Süsd 170 fokon körülbelül 35-40 percig. Amikor már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg egy kicsit. Szórd meg bazsalikommal.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések