Hirdessen itt

Megtisztították a szerb-magyar határt a migránsoktól


Szerb védelmi miniszter: egyetlen migráns sem mászkálhat az utcákon, ezek az emberek a járványidőszakban potenciális veszélyforrást jelentenek.


Hónapok óta nem látott méretű akciót tartott a szerb rendőrség a magyar–szerb határ déli oldalán. Horgosnál csaknem 500 bevándorlót fogtak, akik – az elmúlt évek tapasztalatai szerint – azért táboroztak a kerítés közelében, hogy megpróbáljanak átszökni Magyarországra. Belgrádban is volt egy hasonló akció. A szerb kormány szerint a járványidőszakban egészségügyi veszélyt jelentenek a bevándorlók.

Csaknem 500 migránst fogtak a rendőrök és határőrök a szerb–magyar határ közelében található gyümölcsösökben és egy volt laktanyában. Az összehangolt akció célja az volt, hogy a több száz migránst visszavigyék egy dél-szerbiai táborba. A rendőrök azt mondták: elsősorban azért léptek, mert a vírusfertőzés veszélyét növelte a több száz ember, de azért is, mert a helyiek közül nagyon sokan panaszkodtak a migránsok által elkövetett betörésekre és lopásokra.

A minden eddiginél átfogóbb akció célja az volt, hogy valamennyi elhagyott épületet kiürítsék a Horgos–Röszke közúti határátkelőhely közvetlen szomszédságában.

Azonban a hatóságok nem számítottak ilyen sok illegális bevándorlóra, akik közül többen is megpróbáltak elszökni. Az épületekből kiterelt migránsokat származási országuk szerint próbálták meg csoportosítani, nehogy az elszállításukra várakozó buszokon összetűzések alakuljanak ki.

Az illegális bevándorlók táskáit, poggyászát, ruháit mielőtt felszálltak a buszra, a rendőrök és a csendőrök átkutatták. Az akció közben is folyamatosan érkeztek emberek a szántóföldek felől, hiába próbáltak elbújni a rendőrök elől, őket is elfogták.

Hasonló akció volt Belgrádban is. A fővárosból csaknem 200 migránst szállítottak el Presevóba. A megnövekedett migránsáradat miatt ezentúl Sidben a csendőrség különleges egységei járőröznek – mondta Aleksandar Vulin, a védelmi tárca vezetője.

Úgy fogalmazott, hogy egyetlen migráns sem mászkálhat az utcákon, aki nincs a hivatalos rendszerben, és azt ígérte: ezután megakadályozzák az illegális táborok kialakulását. Aleksandar Vulin leszögezte, hogy ezek az emberek a járványidőszakban potenciális veszélyforrást jelentenek, ezért csak a hatóságok által kijelölt táborokban tartózkodhatnak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések