A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

“Magyarországnak és Lengyelországnak semmi keresnivalója az EU-ban!” – üzenik a svéd balliberálisok


A két országot egyre több baloldali és liberális politikus támadja, amiért nem hajlandóak egy definiálatlan, politikai támadásokra alkalmas fogalmat kritériumként beemelni a költségvetésbe. Így Helene Fritzon, a svéd Szociáldemokrata Párt EP-képviselője és a Mérsékelt Párt EP-képviselője, Tomas Tobé.


Éles kijelentéseket fogalmaztak meg svéd politikusok Magyarországgal és Lengyelországgal szemben az uniós vétók miatt. Szerintük a két ország csúnya játékot játszik, és a végén az is kérdéses lehet, hogy beletartoznak-e az európai együttműködésbe.

Magyarország és Lengyelország kilépéséről beszélnek az EU-ból Svédországban. A két országot egyre több liberális politikus támadja, amiért nem hajlandóak egy definiálatlan, politikai támadásokra alkalmas fogalmat kritériumként beemelni a költségvetésbe.

Az utóbbi hetekben valóban felkavarta az állóvizet az Európai Unióban a magyarok és a lengyelek vétója a helyreállítási alapra vonatkozóan. A vétó egyben alapot is adott a liberálisoknak és a baloldalnak, hogy támadják a két országot. Helene Fritzon, a svéd Szociáldemokrata Párt EP-képviselője szerint nagyon csúnya játékot játszik Magyarország és Lengyelország, és súlyos helyzetbe tették az Európai Uniót.

Hasonló véleménnyel van a két országról a szintén svéd Mérsékelt Párt EP-képviselője, Tomas Tobé is. Szerinte az EU nem engedhet az akaratából és nem szabad hagyni, hogy a két ország folytassa jelen politikáját.

Tobé a svéd Sveriges Radio-ban reagált arra a felvetésre is, hogy Magyarországnak és Lengyelországnak ki kell lépnie az unióból. Elmondta, ha tovább húzódik ez az ügy, akkor kérdéses lehet, hogy beletartoznak-e az európai együttműködésbe.

A magyar és a lengyel vétót az váltotta ki, hogy jogállamisági feltételekhez akarják kötni az Európai Unióban a pénzeket. A jogállamiságnak azonban nincsen egységes európai definíciója, így végül tulajdonképpen azokat a tagállamokat büntetnék vele, amelyek gyakran mennek szembe az EU politikai irányaival.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések