Hirdessen itt

LMP: a kormány meg akarja fojtani a településeket


Az LMP szerint a kormány az iparűzési adó beszedésének felfüggesztésével valójában nem a kis- és középvállalkozásokat akarja segíteni, hanem az önkormányzatok akarja megfojtani – mondta a párt társelnöke vasárnap, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.


Kanász-Nagy Máté úgy fogalmazott, az iparűzési adó felfüggesztésének ötletéről ugyan a “kormány árnyékminisztere”, Parragh László iparkamarai elnök beszélt, de valójában azt Orbán Viktor miniszterelnök gondolta ki azzal a céllal, hogy megbosszulja a legutóbbi önkormányzati választás ellenzéki sikerét.

Az ellenzéki politikus szerint ennek az adófajtának az elengedése 800 milliárd forintot vonna el a településektől, ami alapjaiban lehetetlenítené el az embereket segítő önkormányzati szolgáltatásokat.

Az LMP ezért továbbra is bértámogatást, a szociális hozzájárulási adó elengedését és az egyéni vállalkozóknak szóló kedvezményes hitel bevezetését sürgeti, továbbá azt, hogy a kormány a multinacionális vállalatok helyett a kis- és közepes vállalkozásoknak nyújtson közvetlen támogatásokat – mondta Kanász-Nagy Máté.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések