A sok fokhagyma tökéletes arra, hogy felturbózd vele a csirkét. Szárnyak és combok együtt is kerülhetnek a sütőbe.
A sütőben sült csirke elkészítésének csak a képzelet szabhat határt. Az egyik legjobb a rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő, fokhagymás, mustáros változat. A sütőben a fokhagyma édeskéssé, szinte krémessé válik, így azok is megehetik, akik tartanak a túl intenzív ízétől.
Hozzávalók:
* 60 dkg krumpli
* 4 db csirkeszárny
* 4 db csirkecomb
* 5 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál olaj
* 1 teáskanál mustár
* só
* bors
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat vágd ketté, és a combbal együtt öblítsd le, törölgesd le róluk a nedvességet, majd dörzsöld be sóval, kend be a mustárral, a borssal és egy gerezd zúzott fokhagymával elkevert olajjal. Ha szeretnéd, be is vagdoshatod a húst, így a résekbe is kerülhet fűszer. A krumplit pucold meg, és vágd fel ízlés szerint.
Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rétegezd bele a krumplit, tedd melléjük a maradék fokhagymagerezdeket. Rakd rá a csirkeszárnyakat, önts alájuk kevés vizet, és fedd le fóliával. Süsd előmelegített sütőben, 180 fokon 40 percig, majd vedd le a fóliát, és pirítsd még 10-15 percig.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések