Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sütőtökös gnocchi spenóttal és parmezánnal: a tök a tésztába kerül


Krumpli helyett sütőtök is lehet az alapja a puha, ízletes házi gnocchinak. Az íze és a színe is fantasztikus.


Ha eddig nem mertél gnocchi készítésével próbálkozni, most itt az ideje! Sokkal egyszerűbb, mint gondolnád, és nem túl hosszadalmas összedobni. Ne dolgozz a tésztához túl sok lisztet, különben a gnocchi nem lesz könnyű és lágy. Arra is ügyelj, hogy a lehető leggyorsabban állítsd össze.

Hozzávalók:

* 50 dkg sütőtök
* 20 dkg liszt
* 7 dkg parmezán
* 5 dkg vaj
* 1 db tojás
* 1 csipet szerecsendió
* 1 mokkáskanál só
* bébispenót
* bors

Elkészítés:

A tököt darabold fel, magozd ki, és rakd tepsibe. Süsd puhára 190 fokos sütőben körülbelül 40 perc alatt. A héját húzd le, és villával vagy botmixerrel pépesítsd. Keverd hozzá a lisztet, a tojást, és fűszerezd borssal, sóval, szerecsendióval.
 
Gyúrd össze gyors mozdulatokkal lisztezett felületen, majd vedd ketté a tésztát, és készíts belőlük egy-másfél centi átmérőjű hengereket. Éles késsel vágd körülbelül kétcentis darabokra, és a villa hátuljával meg is formázhatod.

Serpenyőben hevíts vajat, és rakd rá a megtisztított spenótleveleket. Amikor megfonnyadnak, keverd hozzá a tésztát, forgasd össze, pirítsd együtt egy-két percig, és szórd meg reszelt parmezánnal.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések