Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Borsós gnocchi ropogós baconnel a tetején: fokhagymás, tejszínes szósszal fenséges


Bolti gnocchiból villámgyorsan ínycsiklandó, laktató ebédet készíthetsz. Amíg a tészta megfő, a szósszal is végzel.


Az olaszok nudlija, a gnocchi a legkülönfélébb feltétekkel is sikert arat. A borsó és a ropogós bacon jól illik a tésztához, továbbá a selymes besamelt is gyorsan elkészítheted hozzá. Fagyasztott vagy előfőzött tésztából is tökéletes lesz a végeredmény.

Hozzávalók:

* 50 dkg gnocchi
* 15 dkg bacon
* 5 dkg sajt
* 3 dkg liszt
* 3 dkg vaj
* 1 dl tej
* 1 dl tejszín
* 1 bögre borsó
* só
* bors
* szerecsendió

Elkészítés:

A tésztát rakd forrásban lévő vízbe, dobj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Szűrd le, és csepegtesd le. A bacont süsd a zsírjára egy nagy serpenyőben, majd szedd ki a szalonnadarabokat. Rakd a visszamaradt zsiradékba a zöldborsót, és alacsony hőfokon párold két-három percig.

A vajat olvaszd fel egy lábosban, szórd bele a lisztet, és kevergesd addig, amíg elkezd színesedni. Arra ügyelj, hogy ne piruljon meg. Öntsd fel a tejjel, a tejszínnel, főzd öt percig, vagy amíg besűrűsödik. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, és keverd hozzá a reszelt sajtot. A szószt öntsd a tésztára, forgasd össze, szórd rá a pirított bacont és a borsót, majd rögtön tálalhatod is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések