Hirdessen itt

Kókuszos, vaníliás panna cotta: fantasztikusan selymes és krémes


Ezt a selymes és krémes kókuszos, vaníliás panna cottát a rákanalazott gránátalmaszósz koronázza meg.


A panna cotta az olaszok poharas desszertje, amely két fő részből áll: a vaníliás krémből és a hozzá passzoló gyümölcsös öntetből. Az alaphoz mindig jó minőségű, magas zsírtartalmú tejet és tejszínt használj. Most könnyen beszerezhetsz gránátalmát, így a zselés réteg készülhet abból. Figyelj, hogy a zselatint ne forrald fel!

Hozzávalók:

A kókuszos krémhez
*  10 dkg kókuszreszelék
*  4 dl tej
*  2.5 dl tejszín
*  2 evőkanál cukor
*  2 teáskanál zselatinpor
*  1 csomag vaníliás cukor
*  vaníliaaroma

A tetejére
*  2 db gránátalma
*  1 teáskanál zselatin
*  1 táskanál cukor
*  1 teáslanál citromlé

Elkészítés:

Forrald össze egy kisebb lábosban a tejet, a tejszínt, a kókuszreszeléket, a kétféle cukrot, a vaníliaaromát, majd a tűzről levéve adj hozzá két teáskanál zselatinport. Habverővel keverd addig, amíg a zselatin tejesen feloldódik, majd oszd el a krémet poharakba, és tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen. Az edényeket legfeljebb háromnegyedig töltsd, hiszen a krém tetejére jön még a gyümölcsszósz.

A gránátalmát magozd ki, vigyázz, hogy a hártyás része ne kerüljön a gyümölcs közé. A magok felét tedd késes aprítógépbe, és pürésítsd. Forrald fel a citromlével és a cukorral, adj hozzá zselatinport, és kevergesd addig, amíg teljesen feloldódik. Tedd hozzá a maradék gránátalmamagokat, majd várj, hogy langyosra hűljön.

Ha az öntet már nem meleg, kanalazd a poharakban pihenő kókuszos krém tetejére, és tedd vissza a hűtőbe addig, amíg teljesen megdermednek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések