Ezt a selymes és krémes kókuszos, vaníliás panna cottát a rákanalazott gránátalmaszósz koronázza meg.
A panna cotta az olaszok poharas desszertje, amely két fő részből áll: a vaníliás krémből és a hozzá passzoló gyümölcsös öntetből. Az alaphoz mindig jó minőségű, magas zsírtartalmú tejet és tejszínt használj. Most könnyen beszerezhetsz gránátalmát, így a zselés réteg készülhet abból. Figyelj, hogy a zselatint ne forrald fel!
Hozzávalók:
A kókuszos krémhez* 10 dkg kókuszreszelék
* 4 dl tej
* 2.5 dl tejszín
* 2 evőkanál cukor
* 2 teáskanál zselatinpor
* 1 csomag vaníliás cukor
* vaníliaaroma
A tetejére
* 2 db gránátalma
* 1 teáskanál zselatin
* 1 táskanál cukor
* 1 teáslanál citromlé
Elkészítés:
Forrald össze egy kisebb lábosban a tejet, a tejszínt, a kókuszreszeléket, a kétféle cukrot, a vaníliaaromát, majd a tűzről levéve adj hozzá két teáskanál zselatinport. Habverővel keverd addig, amíg a zselatin tejesen feloldódik, majd oszd el a krémet poharakba, és tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen. Az edényeket legfeljebb háromnegyedig töltsd, hiszen a krém tetejére jön még a gyümölcsszósz.A gránátalmát magozd ki, vigyázz, hogy a hártyás része ne kerüljön a gyümölcs közé. A magok felét tedd késes aprítógépbe, és pürésítsd. Forrald fel a citromlével és a cukorral, adj hozzá zselatinport, és kevergesd addig, amíg teljesen feloldódik. Tedd hozzá a maradék gránátalmamagokat, majd várj, hogy langyosra hűljön.
Ha az öntet már nem meleg, kanalazd a poharakban pihenő kókuszos krém tetejére, és tedd vissza a hűtőbe addig, amíg teljesen megdermednek.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések