A cékla sütve sokkal ízletesebb, mint főzve. Főleg, ha megbolondítod fűszerekkel.
Töltsd fel vitaminraktáradat szuperegészséges céklával! Az egyik legjobb immunerősítő, tele van antioxidáns vitaminokkal és értékes ásványi anyagokkal is, így érdemes gyakran beiktatni étrendedbe. Ráadásul finom és olcsó is. Az egyik legjobb megoldás, ha sütőben megsütöd.
Hozzávalók:
* 6 db közepes cékla
* 2 evőkanál olívaolaj
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál magos mustár
* só
* bors
Elkészítés:
A céklát hámozd meg, mosd meg, és vágd kockákra. Érdemes ezt a műveletet kesztyűben végezni, hogy ne fogja meg a kezed. Rakd alufóliára, locsold meg a sóval, borssal, mustárral összekevert olívaolajjal. Tedd a cékladarabok mellé a fokhagymát, csomagold be, és 180 fokon süsd körülbelül 40-45 percig. Ekkor teszteld: ha egy kést könnyen bele tudsz szúrni az egyik darabka céklába, kiveheted a sütőből.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések