A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A várbalogi futtató Békés megyéből is keríthetett prostikat


A Békés Megyei Főügyészség személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, kizsákmányolás céljából, erőszakkal, fenyegetéssel, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt kezdeményezte egy 42 éves várbalogi nő letartóztatását, aki társával együtt prostituáltakat futtatott. A másik, 28 éves nő már tavaly szeptember óta letartóztatásban van.


A Győr-Moson-Sopron megyei illetőségű nő és társa 2019. április eleje és június 29. napja között anyagi haszonszerzés céljából két kiszolgáltatott helyzetben élő nőt vettek rá prostitúciós tevékenység végzésére az egyikőjüket azzal az ígérettel, hogy a bevételből majd fele-fele arányban fognak osztozni, de nem így történt – olvasható a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

A szexuális tevékenység folytatása érdekében a prostituáltakat az országon belül több településre, többek között Siófokra és Győrbe elszállították, elszállásolták, illetőleg fényképes hirdetéseket adtak fel a nevükben az egyik erre szakosodott internetes portálon. Ők fogadták a hirdetésben megadott telefonszámra érkező hívásokat, megszervezték a találkozók helyét és idejét, illetőleg megegyeztek a vendégekkel a szexuális szolgáltatás jellegében is.

Ezt követően felügyelték a szexuális szolgáltatás zavartalan lebonyolítását, majd a szexuális szolgáltatásból befolyt összegeket eltették, azokból csekély összeget bocsátottak a sértettek rendelkezésére.

A két terhelt a prostituáltakat folyamatos kontroll alatt tartották, mobiltelefonjukat, internet elérhetőségüket elvették, és személyi szabadságuktól is megfosztották oly módon, hogy egy siófoki ingatlanba bezárták őket, ezzel kényszerítették a sértetteket szexuális tevékenység végzésére.


A törvény a gyanúsítottak terhére róható bűncselekményt 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti. A letartóztatás kezdeményezésére egyrészt azért került sor, mert a várható büntetés nagyságára tekintettel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, illetőleg attól is megalapozottan tartani lehet, hogy a nő szabadlábra kerülése esetén a bizonyítás eredményét veszélyeztetné, így különösen a büntetőeljárásban részt vevő más személyt, különösen a sértetteket megfélemlítené vagy jogellenesen befolyásolná.

Az ügy egyébként kapcsolódik egy másik esethez, amelyről korábban már hírportálunkon is írtunk.
Abban az ügyben a Békés Megyei Főügyészség minősített emberkereskedelem miatt 4, míg kerítés miatt 1 elkövető letartóztatását kezdeményezte, akik 2019 februárjától szeptemberig nőket prostituáltként használtak ki részben erőszakkal és fenyegetéssel.

A letartóztatást akkor el is rendelték. Az abban az alapügyben gyanúsítottként kihallgatott személyek bűntársa a most letartóztatott Győr-Moson-Sopron megyei nő. Ezért folyik a Békés megyében az eljárás az eljárás ellene.

Utóbbi ügyben vezető szerepet játszó 43 éves lőkösházi nő ebben az évben legalább hét hónapon keresztül a kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettet Magyarország több településére elszállította, és szállást biztosított neki, majd szexuális szolgáltatás érdekében másoknak rendelkezésére bocsátotta.
Ennek keretében a sértett fényképeit szexuális szolgáltatás nyújtásának hirdetésére létrehozott internetes oldalra feltöltötte, a vendégek hívásait fogadta, a találkozókat megszervezte, és a befolyt pénzt eltette.


A nőt 3 férfi bűntársa, férje és fiai segítették, a sértettet szabadságától megfosztották, akarata ellenére erőszakkal és fenyegetéssel is szexuális tevékenységre kényszerítették, illetve ellenállását nyugtatók folyamatos adagolásával törték meg. A lőkösházi asszonynak volt egy további 27 éves öcsödi bűntársa is, aki együttműködött vele további sértettek felkutatásában, kizsákmányolásában.

A bűnszövetség vezetőjének és férfi bűntársainak a cselekménye minősített emberkereskedelem megállapítására alkalmas, amelyet a törvény 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntet, míg a fiatalabb nőt jelenleg üzletszerű kerítéssel gyanúsítja a nyomozó hatóság, amely miatt 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

A letartóztatás kezdeményezésére azért került sor, mert a bűncselekmények magas büntetési tétele miatt tartani lehet az elkövetők szökésétől, elrejtőzésétől. Emellett fennáll a veszélye annak is, hogy a terheltek az ügy sértettjeit befolyásolnák, megfélemlítenék. Nem lehet továbbá kizárni azt sem, hogy ezen bűnözői életmódra berendezkedett és jövedelmüket ilyen módon szerző gyanúsítottak szabadlábon folytatnák a bűncselekmények elkövetését.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója pénteken 1 hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések