A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Almás, fahéjas kuglóf kevert tésztából: csak 10 perc munka, a többit a sütő intézi


Ahány család, annyiféle kedvenc kuglóf! Az almás-fahéjas változat amilyen egyszerű, olyan finom.


Ennek a hamisítatlan őszi süteménynek a reszelt alma, a fahéj és a dió adja a lelkét. Utóbbi frissen darálva a legfinomabb. Ha mégis a boltban készen vásárolt, őrölt változat mellett döntesz, figyelj, hogy olyan típust válassz, amit nem édesítettek, vagy ha csak ilyet kapsz, a süteménybe kevesebb cukrot keverj! Tálalhatod lekvárral, vaníliapudinggal, de önmagában, kávé vagy tea kísérőjeként is nagyon finom.

Hozzávalók:

* 25 dkg liszt
* 20 dkg vaj
* 20 dkg cukor
* 4 db tojás
* 2 db alma
* 2 evőkanál darált dió
* 1 evőkanál kakaópor
* 2 teáskanál fahéj
* 1 csomag sütőpor
* őrölt csillagánizs

Elkészítés:

A diót daráld meg, az almát hámozd meg, magozd ki, és nagy lyukú reszelőn reszeld le. A tojásokat válaszd ketté. Egy tálban keverd habosra a vajat, a cukrot és a tojások sárgáját, majd add hozzá a reszelt almát. Egy másik tálban vegyítsd a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a fahéjat, ízlés szerinti csillagánizst és a darált diót. A tojásfehérjéket verd kemény habbá. Először a lisztes-kakaós keveréket add hozzá az almás masszához, majd óvatosan, széles mozdulatokkal forgasd hozzá a tojásfehérjét is.
 
Egy kuglófformát vajazz ki, és öntsd bele a tésztát. Süsd 170 fokon 50-60 percig, addig, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha megsült, a tetejét hintsd meg porcukorral.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések