Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tepsis húsos krumpli jó szaftosan: sok sajttal a tetején a legjobb


A megújult rakott krumpli belül fantasztikusan krémes, a füstös sonka pedig kifejezetten jó ízt ad neki.

A klasszikus, de talán már unalmas rakott krumplin változtass kicsit! A füstölt, főtt sonka sokat dob rajta. A sajtkrémes, tejszínes szósznak köszönhetően pedig nem szárad ki. Sajttal megszórva még izgalmasabbá teheted az egytálételt. A krumplit nem kell teljesen megfőzni, mert fólia alatt lesz ideje megpuhulni. 

Hozzávalók:

1 kg krumpli
30 dkg főtt sonka
10 dkg sajt
10 dkg sajtkrém
2 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

bors
szerecsendió

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd körülbelül 20 percig. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl puha. Hámozd meg, kicsit hagyd hűlni, majd karikázd fel. A sajtot reszeld le, a hagymát tisztítsd meg és vágd fel. Egy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal, és rétegezd bele a krumplit, a felszeletelt sonkát, a hagymát, majd sózd meg.

A tejszínt keverd ki jól sajtkrémmel, majd ízesítsd a zúzott fokhagymával, a borssal és a szerecsendióval. Öntsd le a fűszeres keverékkel. Szórd meg reszelt sajttal, és fóliázd le. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Tálaláskor még petrezselyemmel is feldobhatod. 


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések