A megújult rakott krumpli belül fantasztikusan krémes, a füstös sonka pedig kifejezetten jó ízt ad neki.
A klasszikus, de talán már unalmas rakott krumplin változtass kicsit! A füstölt, főtt sonka sokat dob rajta. A sajtkrémes, tejszínes szósznak köszönhetően pedig nem szárad ki. Sajttal megszórva még izgalmasabbá teheted az egytálételt. A krumplit nem kell teljesen megfőzni, mert fólia alatt lesz ideje megpuhulni.
Hozzávalók:
1 kg krumpli30 dkg főtt sonka
10 dkg sajt
10 dkg sajtkrém
2 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd körülbelül 20 percig. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl puha. Hámozd meg, kicsit hagyd hűlni, majd karikázd fel. A sajtot reszeld le, a hagymát tisztítsd meg és vágd fel. Egy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal, és rétegezd bele a krumplit, a felszeletelt sonkát, a hagymát, majd sózd meg.A tejszínt keverd ki jól sajtkrémmel, majd ízesítsd a zúzott fokhagymával, a borssal és a szerecsendióval. Öntsd le a fűszeres keverékkel. Szórd meg reszelt sajttal, és fóliázd le. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Tálaláskor még petrezselyemmel is feldobhatod.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések