Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tepsiben sült, mézes, fűszeres, sütőtökös falatok: így a legkönnyebb feldarabolni a tököt


Az íze csodás, alacsony a kalóriatartalma, fűszerezve pedig egyszerűen fantasztikus a sütőtök.


Megjelentek a piacon a sütőtökök, teszteld te is az idei termést! Nagyon egészséges, tele van rosttal és vitaminnal, turbózd fel vele a szervezetedet! Mézzel, zöldfűszerekkel igazán finom. Ha neked már meggyűlt a bajod a tök aprításával, íme, egy kis segítség! A magokat ne dobd ki, pirítsd meg, remek csemege lesz!

Hozzávalók:

* 1 db sütőtök
* 6 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál méz
* 2 evőkanál olaj
* 1 ág kakukkfű
* 1 ág rozmaring
* só
* bors

Elkészítés:

A sütőtököt öblítsd le, majd vágd le a tetejét és a talpát. Zöldséghámozóval pucold meg. A legegyszerűbb, ha először keresztirányban két darabba vágod, és kiszeded kanállal a magját. Függőlegesen is felezd meg a tököt, majd vágd keresztben csíkokra, utána pedig már könnyen felkockázod.

Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olajat keverd össze a mézzel, a sóval, a borssal, az aprított rozmaringgal, és csorgasd a sütőtökkockákra. Tégy még hozzá fokhagymagerezdeket is. Told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon 45-50 perc alatt, az utolsó percekben szórd meg kakukkfűvel. Amikor a tök puha, és szép a színe, vedd ki a sütőből.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések