A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtos, sütőtökös rizottó eredeti olasz recept szerint


A sütőtökös rizottó igazán izgalmas, kellemesen krémes, köretként és egytálételként is megállja a helyét.


Az egészséges sütőtök rendkívül változatosan elkészíthető, még a rizottóhoz is illik. Az olaszok egyenesen imádják. A siker egyik titka a megfelelő rizottórizs kiválasztása. Továbbá állj végig mellette, érdemes gyakran kevergetni, és ne egyszerre, hanem több részletben öntsd hozzá a levet. A parmezánt se hagyd le róla!

Hozzávalók:

* 20 dkg sütőtök
* 20 dkg rizs
* 8 dl víz
* 5 dkg parmezán
* 2 dkg vaj
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál olívaolaj
* 1.5 dl fehérbor
* 1 db vöröshagyma
* 1 db leveskocka
* 1 mokkáskanál kakukkfű
* bors
* só
* zöldfűszerek

Elkészítés:

A sütőtököt mosd meg, kockázd fel, és főzd vagy süsd puhára. Szedd le a héját, és még melegen nyomkodd szét. A kétféle hagymát vágd fel apróra, majd forró olajon pirítsd meg. Add hozzá a rizst, és kevergetve süsd egy kicsit. Öntsd fel a borral, majd, amikor azt magába szívja a rizs, több részletben adagold hozzá a vizet. Morzsold hozzá a leveskockát, ízlés szerint sózd és borsozd meg, majd szórd hozzá a kakukkfüvet. Kis lángon, többször megkeverve főzd puhára körülbelül 15 perc alatt.

Forgasd hozzá a sütőtököt és a vajat. Még forrón, parmezánnal, zöldfűszerekkel megszórva tálald.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések