A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi, sütőtökös tésztájú gnocchi: így tényleg egyszerű lesz


Próbáld ki az olaszok nudliját krumpli helyett sütőtökkel! Nem fogod megbánni.


Levesbe, kevert sütikbe, pitékbe, sőt, tésztákba is jól illik az ősz kedvence, a sütőtök. Még a gnocchit is különlegessé teheted vele. Az olaszok egyszerűen imádják. Pont úgy készül, mint a krumplis nudli. Zsályás, vajas krémbe forgatva igazán ínycsiklandó. Elég megszórni sajttal, de tejszínes mártással is kínálhatod.

Hozzávalók:

* 60 dkg sütőtök
* 20 dkg liszt
* 3 evőkanál parmezán sajt
* 1 db tojás
* 6 db zsályalevél
* 1 késhegynyi szerecsendió
* 3 dkg vaj
* só
* bors

Elkészítés:

A tököt darabold fel, magozd ki, és sütőben süsd meg 200 fokon, körülbelül 20 perc alatt. Húzd le a héját, és még melegen pépesítsd villával vagy botmixerrel. Ha kihűl, keverd hozzá a lisztet, a parmezánt, valamint a tojást, és fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Gyúrd össze, akkor jó, ha kicsit lágy marad a tészta.

Lisztes kézzel sodorj rudakat, és darabold fel. A végén a villa hátuljával meg is formázhatod. Egy nagy fazékban forralj vizet, dobj hozzá sót, és több részletben főzd ki a gnocchikat. Ha feljönnek a víz tetejére, hagyd még őket az edényben egy percig, majd szűrd le, csepegtesd le. A vajat forrósítsd fel, rakd bele a felaprított zsályalevelet, és dobd rá a gnocchit. Kicsit forgasd is össze, ha szükséges, szórd még meg sóval, borssal.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések