A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres vöröslencse-krémleves ropogós kenyérkockákkal: hűvös őszi estékre


Ne csak szilveszterkor készíts lencsét! Krémesítve, melegen esik most igazán jól.


Kóstoltad már a vörös lencsét? Kiváló alapanyag, amit akkor is ehetsz, ha a hagyományos lencse puffaszt. Áztatni sem kell, mégis gyorsabban megfő. Azért is érdemes rendszeresen fogyasztani, mert rostban gazdag, továbbá omega-3 és omega-6 zsírsavakat is tartalmaz.

Hozzávalók:

* 30 dkg vörös lencse
* 10 dkg kenyérkocka
* 1 sárgarépa
* 1 db vöröshagyma
* 1 kávéskanál fűszerkömény
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 db leveskocka
* 1 db babérlevél
* 1 db paprika
* 1 db paradicsom
* só
* bors
* olaj

Elkészítés:

A vörös lencsét mosd át jó alaposan, és csepegtesd le. A vöröshagymát aprítsd fel, a répát vágd karikákra. Egy lábosban hevíts olajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, majd a répát és a paprikát. Kevergetve süsd három-öt percig, majd tedd hozzá a lencsét, a paradicsomot, a babérlevelet, a köményt, a sót és a borsot.  

Öntsd fel másfél liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, és kis lángon főzd körülbelül 30 percig. Húzd le a tűről, vedd ki a babérlevelet, a paprikát és a paradicsomot, majd botmixerrel pépesítsd simára a levest. Kóstold meg, ha kell még hozzá fűszer, dobj hozzá. Kenyérkockákkal kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések