A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tepsiben sült sütőtökös, fetás csirkefalatok: laktató mégis könnyű ebéd


A fűszeres csirke, a sós feta és az édeskés sütőtök pazar kombináció, remek ötlet minden alkalomra.


Még mindig könnyen beszerezheted az egészségre oly kedvező hatással bíró sütőtököt, így érdemes feldobni vele akár a húsos fogásokat is. A csirkemell jól illik hozzá, ami zsályával és fokhagymával ízesítve igazán fenséges lesz. A tepsibe kerülő finomságok a sütőben jól összeérnek. A kiadós egytálételben nincs sok kalória, így bátran szedhetsz belőle nagyobb adagot.

Hozzávalók:

* 50 dkg csirkemell
* 10 dkg feta sajt
* 50 dkg sütőtök
* 4 levél kelkáposzta
* 3 gerezd fokhagyma
* 4 evőkanál olívaolaj
* só
* bors
* zsálya

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd le róla a vizet papírtörlővel, vágd fel kisebb darabokra, és sózd be. A tököt pucold meg, és kockázd fel, a kelkáposztát szeld fel, majd a hússal együtt rakd egy tűzálló tálba vagy tepsibe. Az olajat keverd össze a borssal, a zúzott fokhagymával, locsold meg vele a csirkét és a zöldségeket, majd szórd meg még zsályával.

Locsold meg kevés vízzel, és fedd le fóliával. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 45 perc alatt. Közben forgasd át, és ha szükséges, önts még rá kevés vizet. Ha a hús és a sütőtök is puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. A sütőből kivéve morzsolj rá feta sajtot, és melegen tálald.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések