A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tejszínes tészta roppanós zöldségekkel: így készül az eredeti pasta primavera


Készítsd úgy, mint az olaszok! A pasta primaverába csupa friss zöldség kerül.


Amikor még nem lehetett minden zöldséghez szinte egész évben hozzájutni, a pasta primavera igazi tavaszi fogásnak számított. Rakj bele minél többféle zöldséget, hogy igazán színes legyen. Tehetsz hozzá sárgarépát, spenótot, paradicsomot, borsót, vagy, amit otthon és a piacon talász.

Hozzávalók 4 személyre:

    35 dkg tészta
    20 dkg brokkoli
    20 dkg spárga
    20 dkg cukkini
    15 dkg paprika
    10 dkg parmezán sajt
    2 dl tejszín
    2 evőkanál olívaolaj
    2 evőkanál aprított petrezselyem
    1 db póréhagyma
    só
    bors

Elkészítés:

A tésztát dobd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd fogkeményre hét perc alatt. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, majd csepegtesd le. A brokkolit főzd öt percig, szedd ki a vízből, majd rakd papírtörlőre, és itasd le róla a vizet.
 
Az olajat hevítsd fel egy lábosban vagy serpenyőben, dobd rá az aprított póréhagymát, és pirítsd meg. Tedd hozzá a karikákra vágott paprikát, a cukkinit és a spárgát, majd kevergetve párold meg. Add hozzá a brokkolit, majd öntsd fel a tejszínnel, sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd még két-három percig. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a tésztát, majd szórd meg a sajttal, aprított petrezselyemmel, és rögtön tálald.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések