A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni sült paprikás penne: a paradicsomszósztól még finomabb


Annak ellenére, hogy ez a tészta húsmentes, laktató és izgalmas, tele van csodás ízekkel.


A paprika frissen, szezonban az igazi, akár nyersen, akár sütve. Tésztára is kiváló, főleg fűszerekkel megbolondítva: a fokhagyma és a bazsalikom is jól illik hozzá. Alapnak a penne remek választás, és a paradicsomos szósszal sem hibázhatsz.

Hozzávalók:

    40 dkg penne
    20 dkg hámozott konzervparadicsom
    5 dkg parmezán
    2 db kaliforniai paprika
    2 gerezd fokhagyma
    1 db vöröshagyma
    1 ág bazsalikom
    1 kávéskanál szárított oregánó
    1 kávéskanál szárított bazsalikom
    só
    bors
    olívaolaj

Elkészítés:

A paprikát mosd meg, rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, és süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Időközben forgasd meg, majd amikor a paprika héja elkezd feketedni, vedd ki a sütőből. A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon futtasd meg. Add hozzá a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd össze 10 perc alatt. Ha túl darabos, pépesítsd botmixerrel.

Rakj fel vizet forrni egy nagy lábosba. Amikor lobog, tedd bele a tésztát. Főzd meg nyolc-tíz perc alatt. Akkor jó, ha al dente állagú, tehát nem roppanós, de nem is túl puha. Szűrd le, csepegtesd le.

Rakd hozzá a paprikát, és locsold meg a paradicsomszósszal. Tálaláskor szórd meg szárított és friss bazsalikommal, oregánóval, valamint reszelt parmezánnal.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések