Annak ellenére, hogy ez a tészta húsmentes, laktató és izgalmas, tele van csodás ízekkel.
A paprika frissen, szezonban az igazi, akár nyersen, akár sütve. Tésztára is kiváló, főleg fűszerekkel megbolondítva: a fokhagyma és a bazsalikom is jól illik hozzá. Alapnak a penne remek választás, és a paradicsomos szósszal sem hibázhatsz.
Hozzávalók:
40 dkg penne
20 dkg hámozott konzervparadicsom
5 dkg parmezán
2 db kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 ág bazsalikom
1 kávéskanál szárított oregánó
1 kávéskanál szárított bazsalikom
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
A paprikát mosd meg, rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, és süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Időközben forgasd meg, majd amikor a paprika héja elkezd feketedni, vedd ki a sütőből. A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon futtasd meg. Add hozzá a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd össze 10 perc alatt. Ha túl darabos, pépesítsd botmixerrel.
Rakj fel vizet forrni egy nagy lábosba. Amikor lobog, tedd bele a tésztát. Főzd meg nyolc-tíz perc alatt. Akkor jó, ha al dente állagú, tehát nem roppanós, de nem is túl puha. Szűrd le, csepegtesd le.
Rakd hozzá a paprikát, és locsold meg a paradicsomszósszal. Tálaláskor szórd meg szárított és friss bazsalikommal, oregánóval, valamint reszelt parmezánnal.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések