A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Spenótos, sajtos lasagne: krémes és nagyon sajtos


Nem kell feltétlenül főzeléket készítened spenótból, tésztára is kerülhet az egészséges zöldség: ez a lasagne könnyű, ínycsiklandó ebéd lehet!


Húsvét előtti csütörtökön a keresztények Jézus utolsó vacsorájára emlékeznek. Régi hagyomány szerint ezen a napon friss zöldfélékből készül az ebéd, különösen kedveltek a spenótos, sóskás, brokkolis, medvehagymás finomságok. A spenótos lasagne kitűnő megoldás, a mirelit vagy a friss zöldet még gombával is gazdagíthatod.  

Hozzávalók:

    40 dkg spenót
    25 dkg lasagne tészta
    20 dkg gomba
    15 dkg sajt
    5 evőkanál liszt
    5 dkg vaj
    5 dl tej
    3 evőkanál olaj
    2 gerezd fokhagyma
    1.5 dl tejszín
    só
    bors
    szerecsendió

Elkészítés:

Először készítsd el a besamelt: a vajat hevítsd fel, szórd rá a lisztet, és kevergetve pirítsd meg két-három perc alatt. Óvatosan add hozzá a tejet, ízesítsd sóval, borssal és őrölt szerecsendióval, majd kis lángon főzd addig, amíg besűrűsödik.

Öntsd az olajat egy serpenyőbe, és süsd rajta a zúzott fokhagymát addig, amíg elkezd pirulni. Dobd rá a megpucolt, feldarabolt gombát, és párold egy-két percig. Tedd hozzá a spenótot, fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, fonnyaszd meg, és öntsd hozzá a tejszínt.

Vajazz ki egy tűzálló tálat, és kanalazz bele a mártásból, majd rakj le egy réteg tésztát, arra mehet a spenótos keverék. Addig rétegezd, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Figyelj, hogy a tetejére tészta kerüljön, arra öntsd a maradék besamelt, majd szórd rá a reszelt sajtot. Tehetsz rá néhány spenótlevelet is. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a sajt szép piros, kiveheted a sütőből.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések